WHEN GOLF MEETS
YOGA & PILATES...

Wist je dat golf en pilates de meest complementaire sporten van golf zijn? Beats of Golf heeft als doel jullie een unieke golfervaring te schenken. Wij willen jullie dan ook graag helpen om dankzij een gezonde mind & body maximaal te kunnen genieten van golf.

1. Verbeter je "core stability"


Core stability hebben bij golf is net zo belangrijk als elke andere activiteit. Een manier om de prestaties en de levensduur te verbeteren en het risico op blessures te verminderen, is door de kern te trainen en te versterken.

 

Golf is gecentreerd rond de rotatie van het lichaam en de kracht van de grond, via je kern naar de club en de bal. Met een sterkere kern komt meer kracht en dus een krachtigere, gecontroleerde swing.

 

Een sterke core heeft ook invloed op zoveel andere factoren, zoals het verbeteren van je houding en het verminderen van de druk op je rug en nek, wat vaak acute rugpijn veroorzaakt.

2. Verbeterde flexibiliteit


Flexibiliteit is een van, zo niet, de belangrijkste factor om een ​​succesvolle golf(st)er te worden. Het stelt golfers in staat een volledig bewegingsbereik te benutten, wat u op zijn beurt in staat stelt maximale potentiële kracht en afstand te bereiken.

3. Verbeter lichaamsbalans en stabiliteit


Lichaamsbalans en stabiliteit creëren een goede basis voor golfers om een ​​effectieve swing uit te voeren met kracht erachter. Het succes achter uw swing ligt in de controle over het totale bewegingsbereik en de gecoördineerde rotatie van het lichaam, voornamelijk de schouders en de heupen. Dit kan niet zonder balans en stabiliteit vanuit het bekken.

4. Blessurepreventie en revalidatie

Pilates en Yoga kunnen helpen bij allerlei soorten revalidatie, van acute schouderpijn tot chronische rugpijn. Dit is grotendeels te danken aan de holistische benadering van beide sporten die zich richten op het hele lichaam om eventuele onevenwichtigheden te behandelen die compenserende patronen kunnen creëren. Met behulp van eenzijdige bewegingen streeft Pilates ernaar om gelijkmatige spieren aan weerszijden van het lichaam te ontwikkelen om onnodige druk op overcompenserende spieren te verminderen.